dissabte, 25 de juliol del 2009

Aquí teniu les receptes, com que no em dedico a la reposteria, les mesures son una mica "personals":

1.Bombons de foie:

Ingredients:
a)Una tableta de xocolata negra
b)foie, millor mi-cuit o mousse
c)Sal maldon o similars
d)Motlle
Preparació:
Es fon la xocolata (al microones), a mitxa potència, i cada 30" es treu i es remou per evitar que es cremi. Es pinta el motlle i es posa al congelador uns 10'. Mentrestant es preparen boletes de foie que capiguen al forat deixat i es mante una mica calenta la resta de la xocolata que sobra. Es treu el motlle i posem al centre la bola de foie i es cobreix la resta de la cavitat amb la xocolata. Un altre cop al congelador. Abans de servir s'ha de treure una estona per deixar desfer i es posa a sobre una espurna de sal.

2.Gelatines
Ingredients:
a)Cominat que us agradi. En el cas del mojito, llimona (natural, llimonada, sorbet de llimona, el que us agradi), sucre i rom. En el del dry, martini bianco, llimona (com abans) i olives.
b)Agar-agar. Es troba a les heboristeries i els llocs especialitzats de cuina.
Preparació:
Es prepara el combinat que més us agradi, en cas de que porti fulles (menta), heu de pasar-les per la turmix i després colar, ja que el més important és que no quedin "grumolls". Es posa a un cassó i s'afegeix l'agar-agar (en funció de la marca s'haurà de posar una quantitat específica pels ml. de líquid, o si no fer-ho a ull i posar unes 5 culleretes de café per cada 400 ml.p.ex.), es puja a ebullició i quan hi arriba, es treu i es cola a sobre del recipient que volguem. En el mojito, per tallar-ho vam fer una flanera, en el cas del martini, vam fer servim glaçonera i primer es posa una mica del martini, despres una oliva al centre i es cubreix amb la resta del líquid. Tot seguit cap a la nevera i es unes 3 horetes ja tindreu sol.lidificat el vostre combinat!!!

Espero que us agradi i que proveu de fer versions!!!

Tartaletas de cebolla caramelizada con queso de cabra



Ingredientes (para 24 unidades)


-700g de cebolla


-70g de mantequilla


-30g de aceite de oliva


-1 cucharadita de sal


-30 g de caramelo líquido (se puede hacer llevando a ebullición azucar con un poco d agua)
-1 pellizco de pimienta
-1 chorrito de vino tinto
-1 cucharadita de melmelada (opcional, sabor a gusto del consumidor)
Montaje
- 24 tartaletas de hojaldre o masa quebradada
-6 rodajas de queso de cabra

Preparación
Trocear la cebolla. Calentar el aceite y la mantequilla en un cazo y añadir la cebolla. Cocinar a fuego medio 30 minutos. Añadir la sal, el caramelo, la pimienta, el vino y la melmelada. Remover durante 3 minutos más.
Para el montaje, una vez el preparado esté tibio, rellenar las tartaletas con una cucharada de cebolla y poner el queso de cabra encima. Gratinar unos minutos hasta que el queso esté fundido.

Bon profit!!!!

I Concurso Gastronómico en casa de Mónica y Pablo

Por qué se llama así el Bloc?

El título evoca el programa de la famosa hermana del más famoso de los cocineros de TV, ese que pone perejil hasta para preparar un flan y cuenta los "mejores" chistes del mundo. El protagonista es Yambo, que no es otro que la mascota de Mónica y Pablo y que tan estoicamente (bueno, seguro que esperaba alguna recompensa gastronómica) aguantó el primer concurso de Tapas.

Tras ser invitados por Pablo y Mónica esta semana, el viernes 24 se celebró a las 22h el primer concurso gastronómico del grupo Cocina con Yambo.

Como pudo comprobar el juez de la competición, Sebas, el nivel superó todas las espectativas, y en palabras del mismo (o casi) :"todos los platos merecen ganar". Así, pese al tongo protagonizado por el "gelatinas", finalmente Belén y su pastel de Guinnes se alzaron con el título.

Y sin más dilación, ahí van algunas fotos y las recetas de las tapas: